2013-02-28 14:28Pressmeddelande

Biblioteksdagarna 2013 i Örebro

null

För elfte gången samlar Svensk Biblioteksförening den svenska biblioteksbranschen. Biblioteksdagarna 2013 arrangeras i samarbete med biblioteken i Örebro. Bland årets föreläsare finns Erik Fichtelius, UR, Lise Bergh, Amnesty International, Maureen Sullivan, American Library Association, Anna Ekström, Skolverket, Stina Oscarsson, Radioteatern och författaren Kristian Lundberg. 

Biblioteksdagarna är bibliotekens branschdagar och en konferens för alla sorters bibliotek. Svenska och internationella storföreläsare varvas med after speech-tillfällen och seminarier.

Svensk Biblioteksförening arbetar för att synliggöra biblioteken utifrån fem perspektiv: kunskap och lärande, kultur och upplevelser, inspiration och utveckling, demokrati och informationsfrihet samt fristad och gemenskap. De fem perspektiven bildar strukturen för torsdag och fredag, 16-17 maj.

Föreningens årskonferens är onsdag 15 maj med seminarier och årsmöte. Konferensen fortsätter med Biblioteksdagarna, 16-17 maj. 

Kontakt för pressackreditering: Stefan Engström, kommunikationschef, se@biblioteksforeningen.org

Svensk Biblioteksförening är en ideell, partipolitiskt obunden och fri aktör. Föreningen samlar och verkar för alla typer av bibliotek genom att informera om bibliotek och dess verksamhet, skapa debatt och bilda opinion, bedriva lobbning samt främja forskning och utveckling. Föreningen har både bibliotek och enskilda personer som medlemmar och samlar drygt 3100 personer och 550 institutioner inom svenskt biblioteksväsende.


Om Svensk biblioteksförening

Svensk biblioteksförening är en ideell, partipolitiskt obunden och fri aktör. Föreningen samlar och verkar för alla typer av bibliotek genom att informera om bibliotek och dess verksamhet, skapa debatt, opinionsbilda samt främja forskning och utveckling. Föreningen har både bibliotek och enskilda personer som medlemmar och samlar cirka 3000 personer och 450 institutioner inom svenskt biblioteksväsende.