2013-04-09 17:19Pressmeddelande

Cycling for Libraries till Biblioteksdagarna I Örebro

null

“Cycling for Libraries Sweden”, sker i anslutning till Biblioteksdagarna i Örebro 15-17 maj. Cyklingen startar från Bibliotek Plattan på Sergels torg den 12 maj och når Örebro stadsbibliotek 14 maj. Under färden kommer fyra län att passeras: Stockholm, Sörmland, Västmanland och Örebro.

Alireza Afshari, enhetschef, och Åke Nygren, kommunikationsenheten vid Stockholms stadsbibliotek, är arrangörer för den första cykelkonferensen på svensk mark: “Cycling for Libraries – Sweden” 12 – 14 maj, på temat Mångfald.

Det blir en manifestation för bibliotekens betydelse i samhället. Förutom Bibliotek Plattan kommer cyklisterna att besöka biblioteken i Skärholmen, Södertälje, Mariefred, Strängnäs, Eskilstuna, Kungsör, Arboga samt Örebro. Det erbjuds workshops, friskvård, överraskningar och tillfälle för utbyte av idéer och erfarenheter med kollegor från de övriga delarna av Norden.

Hemsida: www.cyc4lib.se

Facebook: www.facebook.com/cyc4libse

Twitter: @cyc4libse  #cyc4libse

För mer information kontakta Alireza Afshari 0761231274 eller Åke Nygren 0761231206


Svensk Biblioteksförening är en ideell, partipolitiskt obunden och fri aktör. Föreningen samlar och verkar för alla typer av bibliotek genom att informera om bibliotek och dess verksamhet, skapa debatt och bilda opinion, bedriva lobbning samt främja forskning och utveckling. Föreningen har både bibliotek och enskilda personer som medlemmar och samlar cirka 3000 personer och 550 institutioner inom svenskt biblioteksväsende.


Om Svensk biblioteksförening

Svensk biblioteksförening är en ideell, partipolitiskt obunden och fri aktör. Föreningen samlar och verkar för alla typer av bibliotek genom att informera om bibliotek och dess verksamhet, skapa debatt, opinionsbilda samt främja forskning och utveckling. Föreningen har både bibliotek och enskilda personer som medlemmar och samlar cirka 3000 personer och 450 institutioner inom svenskt biblioteksväsende.