2016-11-08 07:00Pressmeddelande

Karin Linder ny generalsekreterare för Svensk biblioteksförening

null

Svensk biblioteksförenings styrelse har utsett Karin Linder till ny generalsekreterare för föreningen. Karin Linder arbetar för närvarande som utredare för den nationella biblioteksstrategin och har tidigare bland annat varit ordförande för fackförbundet DIK och samordningsansvarig på Nationalmuseum. 

-Jag är verkligen glad att vi lyckats rekrytera en sådan meriterad och kunnig ledare som Karin Linder. Hennes långa erfarenhet av att leda en medlemsstyrd organisation kommer mycket väl till pass, säger Calle Nathanson, ordförande för Svensk biblioteksförening. 

Karin Linder tillträder som generalsekreterare den första januari 2017.

-Jag är mycket glad över förtroendet, Svensk biblioteksförening är en aktiv och engagerad förening med stark röst i samhällsdebatten. Jag ser fram emot att tillsammans med alla medlemmar arbeta för bibliotekens roll i det demokratiska kunskapssamhället säger Karin Linder.

- Karin kommer med sin gedigna kunskap inom kultur- och biblioteksområdet att vara en stor tillgång för föreningens kommande arbete. Jag ser verkligen fram emot att hon börjar som generalsekreterare, avslutar Calle Nathanson. 

För mer information:
Karin Linder, 073 083 08 01
Calle Nathanson, 072 077 50 96
Björn Orring, kommunikatör, 070 629 35 00

Svensk biblioteksförening är en ideell, partipolitiskt obunden och fri aktör. Föreningen samlar och verkar för alla typer av bibliotek genom att informera om bibliotek och dess verksamhet, skapa debatt och bilda opinion, bedriva lobbning samt främja forskning och utveckling. Föreningen har både bibliotek och enskilda personer som medlemmar och samlar cirka 3000 personer och 450 institutioner inom svenskt biblioteksväsende.


Om Svensk biblioteksförening

Svensk biblioteksförening är en ideell, partipolitiskt obunden och fri aktör. Föreningen samlar och verkar för alla typer av bibliotek genom att informera om bibliotek och dess verksamhet, skapa debatt, opinionsbilda samt främja forskning och utveckling. Föreningen har både bibliotek och enskilda personer som medlemmar och samlar cirka 3000 personer och 450 institutioner inom svenskt biblioteksväsende.