2008-05-08 13:58Pressmeddelande

Pressinbjudan - Bibliotekskonferens lockar 600 deltagare till Luleå

null

Nästa vecka, från onsdag 14 maj till fredag 16 maj, kommer närmare 600 personer till Luleå för årets Biblioteksdagar och den Nordiska bokbussfestivalen. Det är det näst högsta deltagarantalet sedan Biblioteksdagarna startade 2001. Konferensen arrangeras av Svensk Biblioteksförening i samarbete med Norrbottens länsbibliotek, Luleå folkbibliotek och Luleå Universitetsbibliotek.

Bibliotek i rörelse är temat för konferensen och bland de femtio föreläsarna finns bland andra framtidsanalytikern Troed Troedsson, professor Bernt Gustavsson och Svenska Akademiens ständige sekreterare Horace Engdahl. Programmet finns i sin helhet på http://www.biblioteksforeningen.org/konferens

Till Luleå kommer även fjorton bokbussar från Sverige, Norge och Finland. Värnamo, Tromsö, Rana, Mölndal och Falkenberg är några av de orter som visar upp sin bokbuss på parkeringen utanför Kulturens hus. Under torsdagen är alla bokbussar öppna från 10.00 till 16.30 och allmänheten är välkomna.

Media hälsas varmt välkomna att följa föredrag och arrangemang. Huvudsakligen sker arrangemanget på Kultrens Hus, men under fredagen är vissa föreläsningar förlagda till Luleå tekniska universitet.


Mer information:
Informationschef Peter Axelsson, 070-552 46 16Bibliotek i rörelse - Luleå 14 – 16 maj
Biblioteksdagarna 2008, Nordisk Bokbussfestival


Det samlade svenska biblioteksväsendet befinner sig i en samtid och ett sammanhang - allt i ständig rörelse. Vi rör oss i ett samhälle med ett oändligt behov av kunskap och bildning samt ett allt snabbare växande informationsflöde. För Sveriges invånare finns ett bibliotek för alla skeenden i livet. En kulturinstitution och en ungdomsgård. Ett kunskapsnav och en informationscentral. En boksamling och ett kommunikationscentrum. Biblioteket i rörelse befinner sig mitt i detta och i ständigt samspel med användarna. Detta bibliotek ser sammanhanget och behoven för tillfället och i en föränderlig värld.


Om Svensk biblioteksförening

Svensk biblioteksförening är en ideell, partipolitiskt obunden och fri aktör. Föreningen samlar och verkar för alla typer av bibliotek genom att informera om bibliotek och dess verksamhet, skapa debatt, opinionsbilda samt främja forskning och utveckling. Föreningen har både bibliotek och enskilda personer som medlemmar och samlar cirka 3000 personer och 450 institutioner inom svenskt biblioteksväsende.