2017-05-08 07:00Pressmeddelande

Pressinbjudan: Biblioteksdagarna i Växjö 10-11 maj

null

Den 10-11 maj samlas nära 400 biblioteksverksamma, från Luleå i norr till Lund i söder, till Biblioteksdagarna i Växjö. Deltagarna kommer från alla bibliotekstyper; skolbibliotek, universitetsbibliotek, specialbibliotek, fängelsebibliotek, sjukhusbibliotek, bokbussar, regionbiblioteksverksamhet samt folkbibliotek.     

– I en tid då biblioteken verkligen syns och kan göra skillnad för individer och samhället är det viktigt med möten mellan de olika bibliotekstyperna. Tillsammans kan vi manifestera kraften i bibliotekens verksamhet, säger Karin Linder som är generalsekreterare på Svensk biblioteksförening. 

Bland talarna finns utbildningsminister Gustav Fridolin, Alexander Bard och Maria-Pia Cabero. Konferensen avslutas med en liveinspelning av Bildningspodden. Totalt anordnas över 30 seminarier, workshops, studiebesök och föreläsningar om upphovsrätt, skolbibliotek, läsfrämjande, öppna data och framtidens bibliotek. 

Föreningens årsmöte hålls onsdag 10 maj klockan 15.15.

Biblioteksdagarna arrangeras i samarbete med Växjö stadsbibliotek, Linnéuniversitets bibliotek, institutionen för Biblioteks- och informationsvetenskap, Linnéuniversitetet, Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg samt Hälsobiblioteket Region Kronoberg.

Följ uppdateringar från Biblioteksdagarna på Facebook eller twitterflödet #bibldag17.

Hela programmet kan läsas på föreningens webbplats, http://www.biblioteksforeningen.se/evenemang/biblioteksdagarna/

Datum: 10-11 maj 2017

Plats: Växjö konserthus, Västra Esplanaden 10-14 Växjö

Kontakt för pressackreditering: Björn Orring, kommunikatör, bo@biblioteksforeningen.org

Svensk biblioteksförening är en ideell, partipolitiskt obunden och fri aktör. Föreningen samlar och verkar för alla typer av bibliotek genom att informera om bibliotek och dess verksamhet, skapa debatt och bilda opinion, bedriva lobbning samt främja forskning och utveckling. Föreningen har både bibliotek och enskilda personer som medlemmar och samlar cirka 3000 personer och 450 institutioner inom svenskt biblioteksväsende.


Om Svensk biblioteksförening

Svensk biblioteksförening är en ideell, partipolitiskt obunden och fri aktör. Föreningen samlar och verkar för alla typer av bibliotek genom att informera om bibliotek och dess verksamhet, skapa debatt, opinionsbilda samt främja forskning och utveckling. Föreningen har både bibliotek och enskilda personer som medlemmar och samlar cirka 3000 personer och 450 institutioner inom svenskt biblioteksväsende.