2015-09-04 06:30Pressmeddelande

Sara Stridsberg tilldelas Aniarapriset 2015

null

Svensk biblioteksförenings Aniarapriset tilldelas Sara Stridsberg.

Juryns motivering:

Årets Aniarapris tillfaller Sara Stridsberg, för romanen "Beckomberga – ode till min familj", en nattsvart, drömsk men visuellt glasklar berättelse om galenskap och samhällets sätt att förhålla sig till galenskap. En spännande utveckling i ett för varje år alltmera betydande författarskap.

Jury har bestått av:

Gunnel Arvidson Nilsson, ordförande
Petter Lindgren, Författarförbundet
Elias Hillström, Stockholms stadsbibliotek

Aniarapriset utdelas årligen sedan 1974 till en svenskspråkig författare av skönlitteratur för vuxna.

Prisceremonin hålls på Stockholms stadsbibliotek måndag 26 oktober. Biblioteket är öppet för alla. Välkommen!

Foto: Caroline Andersson

Svensk biblioteksförening är en ideell, partipolitiskt obunden och fri aktör. Föreningen samlar och verkar för alla typer av bibliotek genom att informera om bibliotek och dess verksamhet, skapa debatt och bilda opinion, bedriva lobbning samt främja forskning och utveckling. Föreningen delar årligen ut åtta biblioteksutmärkelser. 


Om Svensk biblioteksförening

Svensk biblioteksförening är en ideell, partipolitiskt obunden och fri aktör. Föreningen samlar och verkar för alla typer av bibliotek genom att informera om bibliotek och dess verksamhet, skapa debatt, opinionsbilda samt främja forskning och utveckling. Föreningen har både bibliotek och enskilda personer som medlemmar och samlar cirka 3000 personer och 450 institutioner inom svenskt biblioteksväsende.