2008-09-16 17:06Pressmeddelande

Svensk Biblioteksförening kommenterar regeringsförklaringen

null

Varken litteratur, bibliotek eller teater fanns med när statsminister Fredrik Reinfeldt på tisdagen presenterade regeringsförklaringen.

- Det är trist och tråkigt att kulturpolitiken verkar vara en blind fläck hos statsministern. Det blir mycket av "upp till bevis" när kulturutredningen presenteras, säger Niclas Lindberg, Svensk Biblioteksförenings generalsekreterare, i en kommentar till regeringsförklaringen.

Niclas Lindberg nås på mobiltelefon 070-660 80 77

Läs mer om Svensk Biblioteksförenings arbete för en nationell bibliotekspolitik på http://www.librarylovers.se

Svensk Biblioteksförening är en ideell, politiskt obunden, bibliotekspolitisk organisation som verkar för ett effektivt och dynamiskt svenskt bibliotekssystem av hög standard, för att den svenska bibliotekslagen tillämpas och utvecklas samt för biblioteken som ett värn för demokrati och yttrandefrihet. Föreningen har både bibliotek och enskilda personer som medlemmar och samlar drygt 3500 personer och institutioner inom svenskt biblioteksväsende. 


Om Svensk biblioteksförening

Svensk biblioteksförening är en ideell, partipolitiskt obunden och fri aktör. Föreningen samlar och verkar för alla typer av bibliotek genom att informera om bibliotek och dess verksamhet, skapa debatt, opinionsbilda samt främja forskning och utveckling. Föreningen har både bibliotek och enskilda personer som medlemmar och samlar cirka 3000 personer och 450 institutioner inom svenskt biblioteksväsende.